Přeskočit na hlavní obsah

Karma její zákony a její programy díl II.

 V předchozím díle jsme si představili 12 karmických zákonů. 

Toto učení říká, že jsme součástí pohybujícího se proudu vědomí a že naše duše se vyvíjí prostřednictvím zkušeností mnoha životů. Přirozené cykly karmy a reinkarnace nám mohou pomoci pochopit, jak jsme se dostali tam, kde jsme dnes a co s tím dělat.

Mohou nám pomoci vyrovnat se s otázkami, které nás trápí ve chvílích podráždění:

„Proč jsem se narodil těmto rodičům? Proč se mi narodily tyto děti? Proč se bojím vody nebo výšek? Proč jsem se neoženil nebo nešťastně vdala?"

Vysvětlení je složité, pro některé i nepřijatelné. Ti co věří a znají Zákony karmy však neberou toto učení na lehkou váhu. Vysvětlením je také že:

Když naše fyzická energie zemře, duchovní energie zůstane a vezme si s sebou informace, které byly zakódovány do našeho osobního a nekonečného vědomí. Proto spousta věcí, které dnes zažíváme, pramení z předchozích životů a objevuje se proto, abychom na nich my a naše duše mohli společně pracovat.



Představíme si teď pohled na svět ne jen z pohledu 12 karmických zákonů, ale přidáme k nim ještě 3 hlavní karmické programy, podle kterých můžeme situace, které nás dostihují rozdělit:

1.Karmické opakování.

Duše touží zažívat, a to, co zažívá ráda, touží opakovat. V první řadě táhne duši k pozemské inkarnaci zážitek tělesnosti, jako například alkohol, jídlo a sex. Všechny tyto pocity dokážou být velmi přesvědčivé. Naše blažené reakce na tyto a mnoho dalších věcí se zakódují do našeho nekonečného vědomí a mohou být hnací silou ve chvíli, kdy se rozhodujeme, co bychom v tomto životě rádi zažili. Jestliže děláte nějakou činnost, která vám jde jako po másle, pak je jasné, že jste to dělali i v minulém životě. Když zjistíte, že se učíte například nějaký nový jazyk a snadno se ho učíte, zřejmě jste s ním mluvili i v minulém životě. A pokud zažijete fenomén „láska na první pohled“, téměř jistě jste onu osobu milovali již předtím. Lze sice snadno chápat, proč jsme v našich životech chtěli jisté věci zopakovat, ale rovněž je důležité vědět, že tato touha po opakování také často vytváří problémy, pokud jde o karmu. Může také vážně ovlivňovat formování našeho osudu – a ne vždy zrovna dobrým způsobem.

2. Karmické odškodnění.

Další karmickou cestou, která může vést k nezdravému chování a závislostem, je potřeba odškodnění. Karmické odškodnění vychází z touhy po obrácení energie z minulých zážitků. Pokud jste v minulém životě zažili nějaké nezvyklé poměry, silná touha po odškodnění může způsobit, že se tentokrát vrtnou opačným směrem. Stejně jako na opakování, i na tohle můžete reagovat nepřiměřeně.

Klíčem je rovnováha a sebeposílení. Vybudujte si pevný, rozumný a soustředěný přístup ke všemu, po čem toužíte. Rozhodujte se po zralém uvážení a ne ze zvyku. Když vysednete z horské dráhy emocí, budete schopni přitáhnout stejně zdravé lidi i situace ze správných důvodů.

3. Karmická „odplata“

Pojetí odplaty je jednou z nejobtížněji pochopitelných částí karmy. Jde o komický vzor, který vypadá jako trest, ale není tomu tak. Stejně jako odškodnění, i odplata je zvrat energie, ale jejím účelem je osvítit člověka tím, že mu dovolí zažít stejný druh energie, jaký zažíval v minulém životě. Pokud jste například v minulém životě vystupovali kriticky, možná jste se na tuto pozemskou rovinu vrátili proto, abyste zažili vztahy, v nichž sklidíte kritiku. Tím pádem poznáte, co takový typ chování obnáší. Dostanete příležitost pohnout se k vyššímu zájmu a stát se laskavějšími a láskyplnějšími.

Bohužel tento zakódovaný záměr vás může někdy uvrhnout ještě hlouběji do negativního vzoru. Například jste v minulém životě žili v manželství, kde vás týrali. Je možné, že jste zažili tolik strádání a násilí, že jste do svých záměrů pro příští život zakódovali nenávist a touhu po pomstě. Pak je docela dobře možné, že se vrátíte ke vztahu se stejnou osobou, jenže agresor budete tentokrát vy a ten druhý oběť. Sice se pomstíte, ale rozhodně se nepohnete dopředu.


Karma - souhrn těchto zákonů a programů na sestavuje obrázek těch úkolů, které jsme se zavázali před příchodem na tento svět, odčinit, napravit, poznat. Říkáme jim osud. V mnoha lidských myslích je představa osudu jako pevně daných zákonů, které nemůžeme změnit, můžeme je pouze akceptovat a prožívat. Není tomu tak.

Pokud odhalíte Váš úkol, pochopíte příčinu a začnete pracovat na sobě, může se Vám podařit tady za svého dosavadního života vyřešit svůj úkol, pochopit a vyřešit svoji Karmu.

Pokud jste rozhodnuti něco udělat - obraťte se o pomoc a poznejte svou karmu a svoje Kódy osudu.


Shamanka

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

2024 - Osmičkový rok

Nastal Nový rok, nové naděje, nová očekávání, nové sliby. Vyměnili jsme trojku za čtyřku. Máme rok 2024 - součet nám dává osmičku . . . Co pro nás bude tento rok znamenat? Pro každého jistě něco nového, nové příležitosti, plány, nabídky, pro někoho půjde život dál stejným tempem a někdo si také může myslet, že je to ještě horší. Osmičkový rok - otvírá bránu nekonečna, vybízí nás k akci a bude nám ukazatelem. Je to rok, který nám přináší plody toho, co jsme si zaseli, spravedlivě nás odmění za naše dřívější skutky a myšlenky.  Postoupili jsme ze sedmičkového roku, kdy jsme se naučili jít si za svým, mít svůj cíl a převzít zodpovědnost za svoje činy a myšlenky. Jestli jsme to dokázali nám osmičkový rok ukáže.  Osmičkový rok nám radí nesoudit a neodsuzovat, každý je na své vlastní cestě a každý po ní jde, jak nejlépe umí. Dovíme se, co se nám nepodařilo nebo naopak v čem jsme dobří a v čem jsme zvítězili. Bude nás vybízet k pokračovaní v započaté práci a bude nám přihrávat stále nové a no

Den, kdy jsme přišli na svět

 Kdy ses narodil? Jaké je tvé datum narození? Známe ho používáme to všichni, odlišuje nás jeden od druhého, jsme tak stejní a přitom tak rozdílní.  Ale co je vlastně naše datum narození? Podle kalendáře je to den, měsíc a rok, kdy jsme se poprvé nadechli a spatřili světlo světa. V tom materiálním světě je to jen shluk čísel, jenž nás odlišuje a na jeho základě nám přidělili číslo jiné.  A v duševním světě? Co když jsme si datum narození vybrali sami. Co když jsme se podíleli na tom, kdy se poprvé nadechneme, vybrali si sami den měsíc a rok. Že to není možné? Zkuste si představit rodinu, která touží mít vlastní dítě, a snaží se o to opravdu silně, ale nejde to. Není ten správný čas. A pak náhle po určité době to přijde, jako zázrak a dítě je na světě. Co když někde v duchovním světě, duše souhlasí a vybere si právě tyto rodiče, ale potom si chce vybrat i datum narození, pak i rodiče musí počkat, až se potomek narodí.  A den, kdy se narodíme si neseme sebou celý život. Víme však co je sk

Co to je Matice Osudu

M atice Osudu - jedinečný diagram zpracovaný podle data Vašeho narození Vám pomůže odhalit Vaše vnitřní nastavení, Vaše rozpoložení a také úkoly, které máte v tomto životě naplnit. Vše je zakódováno v číslech a pomocí karet Velké Arkány se rozšifrují jednotlivé programy duše. Co se tedy můžeme dovědět? 1. Vaši charakteristiku - Vím kdo jsem a kam jdu Poznáte sami sebe, Vaše základní vlastnosti a přednosti. 2. Vaše vztahy s rodiči - Kdo jsou mí rodiče Jaký je, nebo bude, co mě rodiče naučí a co se mám naučit od nich. 3. Rozbor rodových linií otce a matky - Dědictví po předcích Rodové programy, co mi zanechali předkové a co jim chci pomoci splnit. 4. Vaše přednosti a skryté talenty - J sem talent dar od Boha Co mohu využít, s čím mohu počítat, co mi ukáže cestu. 5. Vaše karmické úkoly - Karma je zdarma a co s tím Co si nesu, z minulého života, co jsem nedokázal vyřešit. 6. Vaše osobní, společenské a obecné úkoly - Osud, osud a zase osud Co je můj smysl, proč tu jsem, co mám udělat. 7. Va